Behandlinger

Akut behandling

Nogle gange kan en tandbehandling ikke vente – enten på grund af smerter, eller fordi du har slået et stykke af en tand. Hos Brøndbyøster Tandpleje står vi klar, når du får brug for en akut tandlæge i hovedstadsområdet.

Kontakt os på tlf. 36 75 22 65 og du vil få en tid hurtigst muligt. 

Alle akutte situationer bliver behandlet til vores normale priser. Du finder os på Brøndbyøster Torv 62, 2605 Brøndby.

Akut tandlæge i hovedstadsområdet udenfor åbningstid

Har du brug for akut tandlægebehandling uden for klinikkens åbningstider, kan du lægge en besked på vores telefonsvarer. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi henviser også til Københavns Tandlægevagt, der holder til på Oslo Plads 14, 2100 København Ø – lige ved Østerport Station. Her kan du få en akut behandling hos en tandlæge, når vi holder lukket.

Københavns Tandlægevagt har åbent:

Hverdag: 20.00 – 21.30

Weekend og helligdage: 10.00 – 12.00 samt 20.00 – 21.30.

Se mere på tandvagt.dk (Link http://www.tandlægevagten.dk) 

Vores filosofi

Brøndbyøster Tandplejes filosofi er at vi vil søger for at du kan beholde dine tænder hele livet og at de fungerer godt.

 

Tandeftersyn og tandrensning

Hos Brøndbyøster Tandpleje sikrer vi dig den bedste rådgivning omkring vedligeholdelse af dine tænder. Det er vigtigt med regelmæssig tandeftersyn og tandrensning, så eventuelle skader kan opdages og behandles hurtigt og skånsomt. Tandlægen udfører jævnlige tandrensninger, som mindsker risiko for udviklingen af caries og paradentose.

Smertefri behandling

Hvorfor skal det gøre ondt at gå til tandlæge? Mange er bange for smerter hos tandlægen, men det behøver slet ikke at gøre ondt. God bedøvelsesteknik er helt afgørenden.

Hos Brøndbyøster Tandpleje har vi de bedste bedøvelsesmetoder til vores disposition, derfor er behandlingen hos os så smertefri og behagelig som muligt.

Tandfyldninger (plast)

Før i tiden fyldte man huller i tænderne med bly også kaldet plomber. Senere gik man over til sølvfyldninger (amalgamfyldninger). I dag anvender man primært plastfyldning i tænderne, der har været udsat for cariesangreb. Hos Brøndbyøster Tandpleje anvender vi plastfyldninger. Den plast som anvendes er udviklet til at have stor styrke, og fungere på samme måde som amalgam.

 

Kroner og broer

Er der mistet meget af tanden, at den ikke kan genopbygges med en fyldning, er den eneste mulige behandling en krone. Vi fremstiller kroner af det nyeste materiale på den såkaldt zirkon krone. 

Har man mistet en eller flere tænder, men stadig har gode tænder tilbage på hver side af det opståede mellem, kan man få fremstillet en bro. En lang bro kræver flere naturlige tænder til at være den, da en bro cementeres fast på de naturlige tænder, de såkaldte bropiller.

 

Paradentosebehandling

Vi undersøger altid dine tænder for tegn på forandringer i tandkødet, så vi kan behandle og forebygge problemer. Undersøgelsen foregår ved, at vi måler tandkødslommernes dybde – en såkaldt pochemåling. Hvis der er tale om alvorlig paradentose, vil lommerne være dybe, og tanden vil derfor være i fare for at blive løs og i værste tilfælde falde ud. Hvis der er tale om en mild form for tandkødsbetændelse, kan behandlingen foregå ved en almindelig tandrensning og instruktion i bedre renhold af tænderne. Er der tale om alvorlig paradentose, skal der igangsættes en paradentosebehandling, med en dybdegående rensning af tandkødslommerne samt laves der et behandlingsforløb.

 

Rodbehandling

Hvis man i længere tid har et dybt hul i en tand risikerer man, at der går betændelse omkring roden af tanden. Dette kalder man også en tandrodsbetændelse. Det er også muligt, at behandle tandrodsbetændelse ved hjælp af en rodbehandling.

En rodbehandling er en kompliceret behandling. Resultatet af rodbehandlingen afhænger af, hvordan tandens rødder og kanaler er og det kan være meget forskelligt for den enkelte. Hvis betændelsen ikke forsvinder efter første behandling kan en rodspidsoperation bliver nødvendig. Dette betyder, at der ikke altid er garanti for, at en rodbehandling lykkes. Men vi ser at i 80-85% af tilfældene er det tilstrækkeligt med en rodbehandling. 

En rodbehandling sker således, at tandlægen borer et hul i tanden for at komme ind til nerven i rodkanalen. For at hindre nye bakterier i at komme ned i rodkanalen, beskyttes tanden med en lille dug af gummi. Derefter bliver rodens længde fastlagt ved hjælp af et røntgenbillede. Nerven og bakterierne fjernes, og rodkanalen renses ud med rodfile til den ønskede dybde og størrelse.

 

Protesebehandling

Har du mistet flere eller alle dine tænder kan du vælge at få lavet en protese, som kan erstatte dine manglende tænder. Det kan enten være en del eller helprotese alt afhængig af dit tandsæt.  

Helproteser anvendes, hvis alle tænder har måttet fjernes. Inden man beslutter sig for at trække de sidste tænder ud, er det vigtigt at undersøge, om enkelte af tænderne kan bevares som støtte for en delprotese. Man skal ligeledes overveje mulighederne for indsættelse af implantater. 

En delprotese kan erstatte mistede tænder, lige fra en enkelt tand til stort set hele tandsættet. Den bedste delprotese er en delprotese, som har et støbt metalstel og som med bøjler sidder fast på de naturlige tænder. Protesen kan tages ind og ud og skal fjernes fra tænderne under tandbørstning og anden mundhygiejne.

 

Du kan få hvidere tænder igen

Vi anbefaler vores patienter altid at få foretaget tandblegninger hos tandlægen af flere årsager. Mange af de produkter, der findes til at blege sine tænder har ingen effekt på grund af det lave indhold af blegemiddel. Adskillige tandpastaer lover hvidere tænder, med de har desværre ikke nogen effekt på misfarvede tænder.

Det er derudover vigtigt at få professionel og faglig rådgivning, som kun tandlægen kan give. Hver gang man foretager en blegning vil det skade emaljen en smule. Hos de fleste patienter vil det ikke have indflydelse på deres tænders sundhed, hvis de er blevet plejet godt igennem livet, men det er altid en god idé at have tandlægen med på råd.

Vil du gerne vide mere eller har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os. 

 

Tandlægeskræk

Hos Brøndbyøster Tandklinik går vi meget op i, at du som patient føler dig tryg. For patienter med tandlægeskræk kræver det en smule ekstra at skabe en tryg atmosfære, da angsten for tandlæger er dybt forankret. Vi sætter derfor ekstra tid af til at snakke behandlingsgangen igennem, og vi påbegynder først behandlingen, når du er klar til det. Vi forklarer med ord og billeder, hvordan vi mener, at vi bedst muligt kan hjælpe dig af med dine tandproblemer. Der er som udgangspunkt altid flere forskellige måder, hvorpå tænderne kan repareres. Vi taler derfor både fordele og ulemper ved de forskellige behandlinger igennem med dig, så vi er sikre på, at vi finder frem til den behandling, der passer bedst til netop dig. Som patient med tandlægeskræk, er det vigtigt, at oplevelsen hos tandlægen er positiv. 

Det behøver ikke at være en dårlig oplevelse at gå til tandlægen. Det er vores grundholdning. Her på klinikken er vi trænede i at afhjælpe tandlægeskræk. Vores erfaring er, at det giver tryghed for vores patienter at vide, at tandlægen kender til deres tandlægeskræk og er indstillet på at tage specielle hensyn. Ofte hjælper det allerede at vide, at man ikke er alene om sit problem, og at personalet er vant til at imødekomme det.

 

Det behøver ikke gøre ondt når du går til tandlægen. Der er findes i dag mange metoder der kan gøre din tandbehandling smertefri.

 

Vores ansatte vil altid gøre deres bedste for at du får en god oplevelse, og viser altid tålmodighed og forståelse hvis du er nervøs for dit tandlægebesøg. Har du tandlægeskræk tager vi os god tid, så du har tid til at falde til ro og få hele behandlingen forklaret.

 

Bestil en tid